Wie ben ik?
Hoi! Mijn naam is Pien Knijn en ik ben trainer, coach en oprichter van Young Identity.
Vanaf 2017 ben ik Toegepast Psycholoog en ik heb daarna veel ervaring opgedaan in het begeleiden en trainen van kinderen en jongeren. Ik doe dit individueel en in groepsverband.
Ik luister, ben geïnteresseerd, positief en kijk altijd naar de redenen achter gedrag. Waar komt de onzekerheid vandaan, waarom reageert iemand op een bepaalde manier en hoe kan het dat je jezelf soms heel anders ziet dan de mensen om je heen? Als we weten wat de redenen zijn, hebben we invloed op gedrag, hoe we ons voelen en leren we onszelf beter kennen.
Het mooiste aan mijn vak is dat ik getuige mag zijn van de ontwikkeling van de tieners en jongeren die ik begeleid. We gaan samen een zoektocht beginnen naar hun identiteit. Ik zie dat we in de maatschappij ons steeds meer richten op de leerdoelen en valkuilen. We vergelijken ons met anderen en daardoor denken we soms negatief over onszelf. Als deze negativiteit de overhand neemt, is het van belang om je zelfbeeld te resetten. Ik richt mij daarom in deze zoektocht altijd op de kwaliteiten, talenten en wensen en vanuit daar werken we stapje voor stapje richting de doelen.
Mijn ervaring als Rots en Water trainer en Tools4U trainer zet ik bij alle trajecten in, maar ik heb het aangepast aan de Young Identity visie. Praten staat niet centraal, we gaan vooral lekker doen! Maar reflecteren en over jezelf nadenken komt in alle trajecten voor. Ik maak hiervoor veel gebruik van sportieve en creatieve opdrachten. Zo houden tieners en jongeren hun ontwikkeling bij door middel van vlogs, korte filmpjes of een eigen presentatie.
Mooi moment
Ieder kind en elke jongeren is anders. Soms is het een zoektocht om aan te sluiten bij de jongere, om het vertrouwen te winnen en de jongere het vertrouwen in zichzelf terug te geven. Soms moet je door een muur van wantrouwen, maar als die muur langzaam afbrokkelt maakt dit mijn dag!
Een paar weken geleden begon ik met begeleiding van een meisje van 13. Ze vind het vooral vervelend dat er weer hulpverlening voor haar komt. Ze heeft er geen zin in en wordt er zelfs een beetje ongelukkig van.
Maar na een paar weken komt ze er gelukkig achter dat het nu anders is. We lachen, we praten over van alles, kijken naar haar kwaliteiten, doen veel fysieke oefeningen en onbewust werkt ze aan haar doelen.
Als ik kom aanlopen bij haar huis staat ze al te zwaaien uit het raam en roept enthousiast mijn naam. Bij binnenkomst verteld ze dat ze iets voor mij heeft gemaakt, ze pakt haar tablet en opent de game Toca Boca.
Ze laat een zelfgemaakte avatar zien en zegt blij 'dit ben jij!'. Ik ben ontroert dat ik na deze weken niet alleen een deurtje heb geopend in haar echte leven, maar ook een plekje heb gekregen in haar online fantasie wereld.
Toegepast Psycholoog
Rots en Water basiscursus
Rots en Water trauma en rouw verwerking
Tools4U (cognitieve en sociale vaardigheidstraining)
Geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister jeugd